maandag 20 maart 2017

Plasterk : Het rode verraad

 Nadat Spekman eindelijk (PvdA is traag van begrip)  een trap onder zijn kont heeft gekregen, zoekt de rode partij naarstig naar oplossingen. Meneer Plasterk wil dat de PvdA gaat samenwerken met GroenLinks. Een sluwe zet van hem, want zo kan de PvdA misschien toch ook een beetje succesvol gaan worden. De PvdA krijgt dan ook een leider, die wel in staat is kiezers te trekken en een verantwoord partijprogramma. Heleboel vliegen in één PvdA klap. Het nare van zo'n actie is altijd weer de houding na een eventueel succes. Dan zijn die PvdA 'ers er als de kippen bij om voorop te gaan staan om zichzelf op de borst te gaan slaan : kijk ons eens! Ik weet niet of GroenLinks daarop zit te wachten c.q. in het sluwe rode verraad van Plasterk trapt en zich met kliekjes laat opschepen.
De PvdA heeft zich vaak gericht op allochtone kiezers. Het lijkt mij voor de hand liggen dat de PvdA opgaat in Denk.
Meneer Erdogan gaat nog steeds als een gek tekeer. Dit keer is zijn politieke vriendin Angela Merkel weer aan de beurt. Erdogan verwijt haar nazi-methoden erop na te houden. Voor een deel heeft Erdogan gelijk gezien het heractiveren van de Lügenpresse in Duitsland, na de toestroom van migranten.
Het was een zeer domme zet om Turkije de sleutel van een van de Europese deuren te geven. De EU heeft zich op die manier chantabel gemaakt van een verward iemand. Hongarije was een van de landen die de risico's wel goed inschatte. En dus blijft het land naarstig aan een hekwerk bij de grenzen bouwen. Dat zouden er meer moeten doen.