vrijdag 10 maart 2017

Help, de Turken komen!

Hopelijk niet, want gelukkig beslissen ze niet alleen over hun komst. Ondanks deze aankondiging, blijft het stil in ons anders zo heftig reagerend landje. In Turkije zitten tienduizenden in zeer onplezierige gevangenissen. Het gaat om tegenstanders en critici van Erdogans bewind. Onder hen zelfs meer dan honderd journalisten! Voor ons land een ondenkbare situatie.
Erdogan wil zijn macht verder uitbreiden om zijn status als aankomend dictator een meer solide basis te geven. Iets wat totaal haaks staat op de democratie. En toch doet de EU opvallend veel moeite dat ondemocratische land erbij te halen. Misschien hebben die voorstanders te veel kebab gegeten of een leuk appartement in Turkije.
Nederland, en dan met name de linkse partijen en inwoners, houdt selectief de anders schreeuwerige mond dicht. Nee, de huichelaars gaan liever naar die zonnige stranden en goedkope hotels, waar van de creperende gevangenen en onderdrukking (vooral van vrouwen) niets te merken is. Zelfs gisteren, op Internationale Vrouwendag, worden de Turkse vrouwen en meisjes in de steek gelaten.
Ze maken zich liever druk over Donald Trump, die bij mijn weten nog geen journalisten en/of protesterende Democraten heeft vastgezet en geen vrouwen onderdrukt. Al beweren sommige Democraten van wel.
Afgelopen week is iemand met een Nederlandse nationaliteit Canada uitgezet. Hij woonde daar al heel zijn leven, spreekt onze taal niet en heeft hier geen familie. Een vluchteling dus, maar net anders. Het probleemgeval met strafblad komt dus naar ons land, waar meneer, vluchteling of niet, uiteraard een uitkering en huisvesting zal krijgen. Het zij zo. Laten we zelf beginnen met het afschaffen van de dubbele nationaliteit. Mensen met een dubbel paspoort krijgen wat mij betreft maar een halve portie uit onze sociale pot en mogen niet stemmen op Nederlandse politieke partijen. Ook geen halve stem. Bij het overtreden van de wet (strafblad), dient het Nederlands paspoort te worden ingeleverd en wordt men weggestuurd. Net als die mislukte Canadees. Zijn familie boft, want er zijn landen waar de hele familie weggestuurd wordt. Misschien een nog beter idee?