woensdag 15 maart 2017

Het beste voor je kind

Met een schuin (of was het scheef?) oog keek ik gisteren naar een tv programma waarin bepaalde ouders en hun kinderen gevolgd worden. Het zijn zeker geen doorsnee ouders, want hun kinderen worden anders opgevoed. Van de uitzending van gisteren bleef mij een stel bij, waarvan het kind louter met moderne techniek wordt opgevoed. Als speeltje of broertje heeft ze een robot. Vooral haar vader (een keer raden welk beroep hij heeft) is daarin de grote stimulator. De robot zit ook aan tafel. Pa zet een bordje met bedrading en wat andere technische rommel voor hem klaar. Hoe gek kan een mens zijn?
Alles draait bij het arme meisje om techniek. Ik herinner me als kind, dat ik graag naar afwisseling op zoek was. Later zag ik dat bij onze eigen kinderen terug. Geef ze een stuk speelgoed en binnen een week is de nieuwigheid er vanaf. Dit meisje had alleen haar sprekende robot, die op alles behalve een pop leek.  Het was meer een fantasieloos geval dat een kind van twee tekent, gemaakt van een soort Meccano, dat door haar pa werd bestuurd. Haar vader beweerde dat zijn 4 jarige dochtertje een eigen Youtube kanaal heeft. Hahaha! Pa (druk met een camera in de weer) heeft dat natuurlijk, niet dat kind. Pa vond het allemaal helemaal het beste voor zichzelf zijn kind. Over indoctrinatie hoor je mij niets zeggen.
Alsof het allemaal niet erg genoeg was, zei haar moeder ook nog : "Ik hoop later een robot-kleinkind van je te mogen krijgen...." Huh?! Moet dat arme kind zich ook nog door haar huisvriendje laten bevruchten? En hoe gaat dat dan? Gaat pa dan weer op knopjes drukken of  komt er een donorzakje aan dat ding te hangen met een... Vul maar zelf verder in, want anders ik word er weer niet goed van.