maandag 27 maart 2017

Uitslapen en fietsen

Horst
Om de zomertijd wat dwars te zitten, hebben we op de maandagochtend uitgeslapen. 't Is wat anders dan naar je werk gaan. 's Morgens hebben we rustig aan gedaan. Ik wilde een kijkje op het dak van de camper nemen, maar daar had ik een laddertje voor nodig. Ik klopte bij de beheerder aan, maar die zei in principe niets, maar dan ook niets uit te lenen. "Ja, misschien een pen", zei hij lachend. Ik begreep hem wel, want zijn bedrijfsfilosofie is vrij simpel en recht toe recht aan. Hij is af te leiden van een bordje in de sanitaire ruimte. Daar staat geschreven : "Er is hier geen wastafeltje . U kunt uw handen buiten links om de hoek bij het kraantje wassen. Mocht u hier moeite mee hebben, dan verzoek ik u in uw eigen camper uw handen te wassen." Met andere woorden niet zeuren, want je hebt toch een camper? Prachtig! Lekker zakelijk, zonder smuk.
kasteelpark Ter Horst
Er zijn hier wel douches en toiletten, zonder toiletpapier. Meneer verkoopt wel papier á 25 eurocent de rol. O ja, en een wasmachine (speciale muntjes), maar geen droger. Voor het overige typische camper voorzieningen, zoals een uitstortplek voor vuilwater, een punt om drinkwater te tappen en containers voor afval. Gewoon afval, dus geen grote dozen, plastic enz. van bijvoorbeeld ligstoelen, tafels en tv's.
's Middag zijn we weer gaan fietsen. Eerst rechtstreeks naar Horst om wat kleine boodschappen te doen. Daar hebben we op een kerkplein onze lunch genuttigd. Vervolgens zijn we weer een knooppuntenroute gaan rijden, die ons via omwegen richting de camping moet brengen. Weer genoten we van het stralende weer (ik had de korte broek aan!) en het fraaie landschap. Blijkbaar hebben we een bordje gemist, want vanaf een bepaald knooppunt werden we teruggestuurd. So what? Oké, wat tegenwind. Goed voor de spiertjes en het buikje en niet te vergeten het kleurtje. Het lijkt wel volop zomer! Onderweg heeft Fenna nog even een koele duik genomen. Ze gaat merkbaar ook meer genieten van de vakantie. Ze is gedwee en luistert goed. Ze schrikt niet van het verkeer (vrachtwagens en trekkers) als we een stukje langs een doorgaande weg rijden. Morgen gaan we naar Venlo. Ook op de fiets!