woensdag 8 maart 2017

Rutte de lul

Het werd tijd. Na al die onderonsjes van de politieke kartels, kreeg in dit geval Rutte te maken met de gewone man. In het programma van Jinek werd Rutte volledig afgebrand door Groningers die in het aardbevingsgebied wonen, waar gas gewonnen wordt. Ik vond het schrijnend te zien, hoe onze politieke leider als een slappe plumpudding in elkaar stortte. Rutte begon met getallen te gooien, maar kwam niet met een concreet 'sorry' en anderszins om die mensen eindelijk eens te helpen. Hij vindt het schrijven van allerlei onderzoeksrapporten veel belangrijker. Het ergste was dat hij niet eens wist hoeveel aardbevingen er afgelopen jaar geweest zijn. Zelfs niet bij benadering. Wat een betrokkenheid. En dan zijn beloftes voor komende jaren. Eerst mensen armer maken en zaken verzieken en dan roepen dat het straks dankzij hem allemaal beter zal gaan. Tja, zo lust ik er nog wel een paar.
Ik vind het een groot gemis, dat de dames en heren politici niet in discussie gaan met delen van de bevolking. Al was het maar om te horen hoe politici reageren op de werkelijkheid. Op al die Haagse leuterverhalen zit toch niemand te wachten? Oké, misschien mensen die zelf ook buiten de realiteit leven.
Misschien komen mensen als Roemer en Pechtold dan tot andere inzichten over bijvoorbeeld de islam. Voor mij staat het vast dat de islam direct verbonden is met terreur. Niet alleen omdat terroristen dat zelf beweren (ze kunnen van alles roepen en dat doen ze ook), maar ook vanwege de haatimams en het feit dat moskeeën gebruikt worden als broeikassen voor het kweken van haat en terreur. In Duitsland heet de politie al diverse invallen gedaan in moskeeën vanwege terreurdreiging of het opsporen van terroristen. In Berlijn is zelfs een moskee gesloten. Hoezo geen verband tussen moslims /Koran en terreur? Laten we wel zijn : de meeste terroristen zijn Arabieren. Zelf hebben we te maken met een andere terreur. Een maatschappelijke terreur, ook wel criminaliteit genoemd; uit delfde hoek. Roemer en Pechtold worden steeds gevaarlijker voor onze westerse, christelijke maatschappij.