zaterdag 25 maart 2017

In het Limburgse

De weersverwachting voor de komende dagen was zo mooi, dat we besloten weer eens op pad te gaan. Vanmorgen hebben we de ontbrekende spullen in de camper gedaan en 's middags zijn we vertrokken. De oude Rode Rakker richtte de neus dit keer naar het zuiden des lands, richting Limburg. We waren net op de weg, toen Sonja iets hoorde klapperen. Na een controle bleek een stuk van de rubberlaag die ik onlangs op het dak had aangebracht te gaan bladderen! Tijdens het aanbrengen van die laag had ik al een vermoeden dat het stuk naast het dakluikje niet lekker pakte, ondanks de voorbereiding ervan. Ik heb dat stukje maar losgetrokken en we zijn weer verder gereden. Halverwege onze bestemming pauzeerden we op de parkeerplaats van een benzinestation. Daar zette Sonja een kop thee en liet ik Fenna even haar blaas legen. Ze was voor het vertrek al uitgelaten, maar met vrouwen weet je het nooit. Maar Fenna hield het bij snuffelen.
via de A50 en de A73 bereikten we na precies 170 km onze bestemming : een camping. De receptie was gesloten, maar er was een dhz voorziening. Tijdens het invullen van de gegevens, kwam de eigenaar aanlopen. Hij had net wat inkopen gedaan en opende de receptie. We kregen de bekende informatie over de camping en de directe omgeving. Ik zag dat we in de buurt van America waren beland.
Daarna hebben we de camper op een leuke plek gereden en de voortent opgezet. De beheerder kwam even zeggen, dat een voortent niet toegestaan was(?). Hij is bang dat het gras eronder zal lijden. We vertelden hem, dat we geen grondzeil gebruiken en dat de voorkant er eventueel verwijderd kan worden. Meneer ging akkoord met een compromis : de voorkant eruit. Zo leek het of we een luifel met zijwanden hadden opgezet. Sonja hoorde iemand zeggen, dat we een heel mooie voortent hebben. Zo, dan horen we dat eens van iemand anders.
Hoewel de meeste aanwezigen op de camping een of twee honden hadden, was het vrij rustig. Geen geblaf en ook geen gejank.  Op deze camping zijn namelijk geen kinderen toegestaan. Er is ook geen speeltuintje of zo. Het is hier gewoon heel erg rustig, dat wel.