maandag 13 maart 2017

Lekker slopen

Het valt mij op, dat er nogal wat mannen rondlopen, die zich klusser noemen, maar in feite slopers zijn. Ik zie hen vaak terug in bepaalde tv programma's. Hier in de buurt woont ook zo'n sloper. Driekwart jaar geleden kocht het stel een leuke woning. Vervolgens begon het slopen. Niet alleen in, maar ook buiten het huis. Alles werd gesloopt. De eens mooie tuin is nu een omgeploegde wildernis. Soms zie ik wat activiteit. Vaak onbenullige bezigheden, waarvan ik denk : "Lekker belangrijk." Zoals een regengootje ophangen aan de schuurtje, terwijl het in huis een puinhoop is.
Vaak blijken die slopers helemaal geen bouwers te zijn. Het zijn ook geen mensen die hun gezond verstand gebruiken. In plaats van het hele huis kan men ook met een kamer beginnen. Zeg maar gefaseerd de klus klaren. Dan kan je nog gebruikmaken van de overige voorzieningen, zoals het toilet, de douche, de keuken, slaapkamer enz.
Die slopers vergeten ook vaak hun kinderen en partner. Zelf brengen ze een groot deel van de dag elders door, omringd door voorzieningen. Ze komen mij wat asociaal of egoïstisch over. Dat ze zoiets hun kids en partner durven aan te doen! Het feit dat de sloper zelf ook ziek kan worden, wordt daarbij ook over het hoofd gezien. Kortom, ze slopen niet enkel hun huis, maar ook het leven van hun eigen gezin en hun relaties.
Zelf hebben we ook aan wat verbouwingen gedaan. We konden gewoon blijven douchen toen we de badkamer gingen renoveren! Een kwestie van slim bezig zijn. Wat dat laatste betreft ontbreekt het er geregeld aan : slim bezig zijn. Als ik iemand zie die helemaal alleen een gipsplaat van ruim 3 meter tegen een plafond denkt te kunnen schroeven, weet ik genoeg. Meneer kwam niet eens op het idee om een paar stempels te gebruiken. Dus....KRAK!! En zo'n iemand gaat dan een huis renoveren. Hahaha! Doe het op z'n Japans : afkijken bij de specialist en dan nog beter zelf doen.