vrijdag 10 maart 2017

Een Russische banaan

Sorry hoor, maar ik vind het allemaal erg overdreven en nogal gezocht. Ik heb het over de angst dat Rusland onze stemmachines zouden gaan hacken. Ik bedoel, Poetin heeft Obama ondanks zijn leugens en agressief beleid toch weer 4 jaar extra gegeven. Welke politieke partij zouden de Russen hier willen zien winnen? De CPN bestaat niet meer. Die partij is via de SDP en SDAP getransformeerd in  GroenLinks. Maar is GroenLinks dan communistisch? Nee. Ik zou bijna willen zeggen in tegendeel, want GroenLinks stelt zich ook erg kritisch en vijandig op jegens Rusland. Vanuit de optiek van het zogenaamde Rode Gevaar maken andere linkse partijen een veel grotere kans, omdat zij telkens op ons leger willen bezuinigen. Haha!
De bangmakerij begon natuurlijk in Amerika. Daar ben je al verdacht wanneer je bekent een Russisch ei te hebben gegeten. Die bangmakerij heeft zich over de generaties heen voortgezet.
Helaas wordt de vijandige traditie voortgezet door mensen die niet beter weten. De situatie doet me denken aan de bekende apenkooi, waar in het midden een banaan aan een touwtje bungelt. Geen van de apen durft in de buurt van dat lekkere gele ding te komen. Waarom niet? Omdat een vervelende oppasser een keer de tuinslang op een aap had gericht toen ie de banaan wilde pakken. Maar ja, dat was meer dan een halve eeuw geleden.