woensdag 15 maart 2017

We gaan stemmen

Berichtnummer 5.300! Vandaag is het zover. We mogen gaan stemmen. De afgelopen periode is er veel politiek gekrakeel geweest. Ik heb er weinig van gevolgd, omdat ik de cv's van de partijen die mijn belangstelling hebben goed bekeken heb. Daarnaast natuurlijk de nieuwe beloften. Die beloften doen me denken aan mijn ervaringen als kind met mijn opa. Die beloofde mij ook geregeld iets (ijsje of geld) en kwam nadat ik de klus geklaard had zijn beloften vervolgens niet na. En toch bleef ik die man vertrouwen. Gek hè?
Het populisme, zoals de gevestigde politieke orde de klachten van het klootjesvolk graag noemt, heeft toch al een positieve uitwerking. Een aantal partijen heeft populistische programmapunten in hun programma's overgenomen. In een aantal partijen ben ik helemaal niet geïnteresseerd. Dat zijn o.a. de PvdA, Artikel 1 en Denk. Ik zag een slogan voorbijkomen die riep : Nederland is van ons allemaal! Met andere woorden probleemgevallen, als illegalen, buitenlandse criminelen en/of uitkeringstrekkers en mensen met een dubbel paspoort moeten we maar als 100% landgenoten gaan zien. Wat mij betreft, liever niet. Politieke partij Denk was afwezig. Geheel conform de culturele achtergrond deed deze partij niet mee, maar kroop in een hoekje weg om daar te gaan zitten klagen.
We gaan vandaag stemmen. Ik weet niet wat de uitkomst wordt. Maar ik zal er vrede mee hebben. We leven immers in een democratie, waarin de meeste stemmen gelden. Ik hoop dat zowel de winnaars als de verliezers daarna de mouwen opstropen, om ons land van vooral welzijn en geluk te voorzien.