vrijdag 3 maart 2017

Een trap verkocht

Vandaag heb ik iemand een flinke trap verkocht. Niet zomaar een trap, maar een wenteltrap. Zo'n stalen pijp waarop treden geschoven zijn. Die traptreden kan je zelf in een bepaalde stand vastzetten.
Ooit heb ik in onze eerste koopwoning zo'n trap geplaatst. Naar zolder. Toen we de woning kochten was er een vlizotrap. Maar die trap stond bij gebruik midden in de overloop en dus lekker in de weg. De zolder was een echte zolder met stahoogte. Gelukkig had de zolder een houten vloer.
Ik heb na het nodige meetwerk zo'n wenteltrap besteld en gekocht. Nadat ik de houten vloer boven het trapgat had verwijderd en hier en daar de balkconstructie had aangepast, heb ik de wenteltrap geplaatst. De centrale paal heb ik bovenop de paal (vloerhoogte) van de houten trap op de 1 ste etage gemonteerd. Daarna was het afstellen en afwerken.
Later heb ik een klein zolderraampje vervangen door een Velux kiepraam van 1.30 x 1.30 m. Toen hadden we er een heuse zolderkamer bij, die voornamelijk als opslag- en speelruimte voor de kids werd gebruikt. Daar stond ook een bureau met stoel.
De trap die ik verkocht heb had ik via een advertentie op het internet aangeboden. Vooraf heb ik de prijs vastgesteld door soortgelijke aanbiedingen te bekijken. Ik was de trap vrij snel kwijt. Dus heb ik de advertentietekst aangepast met vette letters : GERESERVEERD TOT ZAT A.S. Wat denk je? Blijven er toch mensen via e-mails bieden op de trap. En dan ook nog met bedragen die lager zijn, dan het uitgebrachte bod. Vanmorgen kreeg ik weer een e-mail met de tekst : Ik heb interesse in uw GERESERVEERDE trap. De schrijver woont in dezelfde omgeving als waar de heren voor de kruiwagen vandaan kwamen. Die dachten dat een grijze stalen kruiwagen een kunststof groene was. Lezen blijft moeilijk.