vrijdag 3 maart 2017

Verkeershufter Giel Beelen

Het mannetje van de radio, Giel Beelen, gaat in beroep tegen een uitspraak vanwege rijden onder invloed. Het is niet de eerste keer dat Beelen betrapt is. Niet alleen hij, ook zijn chauffeur is een notoire verkeershufter. Beelen betaalt voor hem de boetes. Helaas kan Giel dankzij de linkse VARA flink met geld smijten. Dus al die boetes doen hem niets. Nu zijn rijbewijs ingetrokken wordt, gaat Giel in beroep.
Jammer dat onze land geen boetesysteem heeft dat gerelateerd is aan het inkomen. Dan zou verkeershufter Beelen wel anders piepen. Ik zou meneer Beelen graag willen vragen wat hem het recht geeft om met alcohol op achter het stuur andere weggebruikers in levensgevaar te brengen. Ik hoop dat het hoger beroep een zwaardere straf oplevert. Het is op zich al een regelrechte schande dat Beelen in beroep durft te gaan. Maar zoals ik al eerder schreef hebben we te maken met een generatie, die telkens weer zijn zin wil krijgen. En vaak ook krijgt.
Hoe kan het anders wanneer iemand voor de vijftigste keer als zwartrijder in het OV betrapt wordt? Of voor de zoveelste keer iemand dronken achter het stuur zit? Of voor de dertigste keer op winkeldiefstal betrapt wordt?