vrijdag 3 maart 2017

Beugelslot mee

Vanmorgen heb ik de Hanway maar weer eens wakkergeschud. Het was droog en ik had zin om de brom weer eens kilometers te laten maken. Ik ging naar de loods om iemand een trap te verkopen.
Het valt me op, dat de Hanway na langere tijd te hebben stilgestaan, gemakkelijk start. De choke kan er ook snel weer af als ik eenmaal op gang ben. Het zwarte kettingslot kan ik achter op een beugel achter de buddy kwijt. Het ligt daar prima en kan wat stoten hebben. Toch wil ik graag een extra slot meenemen. Een beugelslot. Op mijn motoren heb ik zelf telkens een houder gemaakt en die tegen het frame gemonteerd. Dit keer had onze zoon een mooie oplossing voor zijn pa gemaakt.
Na terugkeer uit de loods heb ik de nieuwe houder aan het frame gemonteerd. Het zijn twee klemmen met elk twee ogen met een diameter van zo'n 22 millimeter. De beide helften van een klem kunnen door middel van een bout tegen elkaar getrokken worden.
Een oog komt om een framebuis geklemd, terwijl in het andere een stuk pijp geklemd wordt. Door die pijp kan ik het beugelslot ophangen. Ik heb de houder eerst mooi zwart gespoten. Dat kleurt mooi bij de rest en voorkomt roestvorming. Ik ga nog een stootrubber monteren, zodat het slot niet tegen de vering kan slaan. Dankzij die houder kan ik nu het beugelslot ook meenemen. Dus geen rugzak meer om de sloten mee te sjouwen.