vrijdag 31 maart 2017

De Lidl in Dronten

De Lidl is van plan een vestiging te openen hier in Dronten-West. Nou, de pleuris is uitgebroken onder bepaalde middenstanders. Die zeurpieten gaan voor hun klanten invullen waarom zo'n Lidl daar niet moet komen of enkel op een bepaalde locatie. Een plek buiten de dorpskern is niet wenselijk, want dan komt er minder winkelend publiek, zo wordt beweerd. O ja? Er wordt zelfs beweerd dat de komst in West ook gevoelig ligt voor o.a. Biddinghuizen. Hoezo? In dat dorp is al een Lidl. Als de klanten uit Dronten die nu naar B'huizen rijden wegblijven, is er wat Lidl betreft niets aan de hand. Wij gaan zelf geregeld naar de Lidl in B'huizen en/of Kampen. We gaan dan niet naar andere winkels daar. Dus, dat maakt niets uit. Broekzak, vestzak.
De klagende ondernemers vinden dat Lidl in het huidige winkelcentrum moet komen. Dan komt er meer aanloop in de dorpskern. Wat een stelletje dorpskruideniers zeg! Ze hebben de Lidl nodig om hun eigen zaak te kunnen bestieren. Ik zou zeggen : word eens ondernemer, geen klager. In het centrum is geen pand beschikbaar tenzij je de Lidl ook wilt bombarderen tot een kruidenierswinkel.
Toen wij een winkel begonnen op een industrieterrein begon ook een aantal ondernemers daar te klagen. Kinnesinne, want bij ons was het druk. In plaats van mee te liften, ging men vervelend doen.
Voor de kruideniers hier in Dronten zal het ultieme zijn, wanneer men enkel bij de Lidl mag kopen op vertoon van vijf actuele kassabonnen van vijf verschillende andere winkels.