woensdag 24 februari 2016

Werkloosheid daalt??

'Het gaat goed met de werkloosheid', roept men vanuit Den Haag. Uit de wereld van het nieuws laat men andere geluiden horen. Ruim 8.000 mensen werkloos geworden omdat warenhuisketen V&D failliet is gegaan. Al eerder vielen andere winkelketens om. Met V&D vallen nu ook meer ketens om, zoals Perry Sport en Aktie Sport. Ook in de zorgsector vallen ontslagen. Maar dat maakt allemaal niets uit, want Den Haag roept dat de werkloosheid daalt. De economie trekt aan, maar een nieuwe recessie staat al weer klaar. Hoeveel mensen na de WW in de Bijstand of de WAO terecht zijn gekomen wordt gemakshalve niet vermeld.
Het geheel doet me denken aan de zorgsector, waar directies zich hebben verdiept in de cijfertjes en vervolgens roepen : "Het gaat goed!" Dat op de werkvloer, waar de echte zorg moet plaatsvinden, veel hulpbehoevenden geen hulp krijgen negeert men.
In die sector wordt alsmaar drukte gemaakt over al dat ontslagen personeel. Natuurlijk is dat erg. Maar wie laat de stem van al die hulpbehoevenden horen? Niemand. Zelfs de linkse partijen niet.