zondag 21 februari 2016

Met Follie naar cursus

Flopje
Bouvier Terry was twee jaar, toen we een bobtail-pup in huis haalden. We noemden haar Follie. Gemakshalve werd die naam in de loop der tijd Flopje. Een naamsverandering die helemaal niets met onze verwachtingen te maken had. Flopje was een levensgenieter, een allemans-vriendje. Ook Flopje ging naar cursus. In die tijd werd in Schoonhoven oost cursus gegeven aan viervoeters en hun baasjes. Voor Flopje elke week weer een feest. Voor de baasjes lag dat wat anders.
Terwijl baasje alle instructies probeerde uit te voeren, had Flopje enkel aandacht voor haar soortgenoten en hun baasjes.
"Volg!"
"O ja, volgen. Hé, daar is Bas. Hallo Bas! Hoe is het met jou? Ben je..." Een rukje aan de riem volgt
"Volg!"
"O ja volgen." stap, stap... O, is dat niet dat leuke vrouwmens? Hoi vrouwmens, daar ben ik weer! Krijg ik even aan aai over mijn kop?.... Weer een rukje aan de riem.
"Volg, Follie!"
"Eh... ja maar..."
Met pup Zorro en Flop
"Volg!"
Oké. Stap stap, stap, stap, hé daar is Waldo! Hoera! Waldo! Waldo!!" (Flopje springt enthousiast op en neer.
"Volg!!" (zucht)
Stap, stap, stap..... Hé, een paardenbloem! Wat leuk! Wat ruikt dat vreemd....

En zo verstreek de tijd. Een uur van trainen voor het baasje en plezier voor Flopje. En toch. Tijdens het examen was Flopje helemaal bij de les en bleek ze toch alles onthouden te hebben. Ze behaalde de hoogste score! Gek beest. Vervolgcursussen verliepen op dezelfde manier. Van Flop werd alles en iedereen vrolijk. Echt een hond voor mensen met gevoel voor humor.