donderdag 25 februari 2016

Geen Babi ketjap meer?

Tegenwoordig worden dode varkens of delen ervan ingezet als protest tegen islam gelovigen. Zelfs het dragen van een varkenskop-muts kan tot een arrestatie leiden. Ik keur dat alles niet goed, maaaar...... Christelijke kerken en gelovigen in moslimlanden zijn meer dan bekend met soortgelijke praktijken van de kant van moslims. In die landen gaat het vele malen erger eraan toe. Daar hebben ze geen varkens en men is erg zuinig op de kamelen en geiten. Je zou denken : dat scheelt. Maaaar... hier worden moslims niet publiekelijk gestraft of gedood. Hier worden ook geen moskeeën opgeblazen of in brand gestoken. In veel moslimlanden, zelfs in Indonesië, is dat soort geweld tegen christenen bijna dagelijkse kost.
Om die reden denk ik dat wij, Nederlanders, meer van dat soort acties schrikken dan moslims. Voor moslims is de geloofsstrijd namelijk nog volop gaande, anders hadden tolerante moslims al veel eerder de rotte appels uit de mand gegooid.
Het zal allemaal wel. En toch, toch ben ik bang dat onze regering ook in dit geval de moslims weer tegemoet zal komen. Met gevolg, dat het varken uit ons land verdwijnt! Dat zal voor velen een opluchting en voor de rest een ramp zijn. Geen beestachtige transporten, speklapjes, geen hoh (half om half) of zogenaamd rundergehakt, geen frikandellen en andere snacks meer. Ook geen rechtszaken meer over bedrog met vlees, geen kiloknallers en geen duizenden dode varkens meer als een stal afbrandt.
De stamppotten zullen minder smaken, net als de erwten- en bruine bonensoep, de nasi en de bami vanwege het ontbreken van uitgebakken spekkies. De uitsmijter wordt kaal, net als bepaalde hamburgers. Maar het ergste voor mij zal toch wel zijn, dat er dan ook geen babi ketjap meer gegeten kan worden. Voor de anderen (liefhebbers van de Chinees) dus ook geen babi pangang. Dat voor Fenna ook geen gedroogde varkensoren meer gekocht kunnen worden is niet zo erg. Ze gaat er namelijk flink van stinken. Zowel uit haar bek als uit haar kont.
Een Egyptische snackbareigenaar bij ons in de buurt werd een keer gevraagd waar frikandel van gemaakt wordt. De Egyptenaar antwoordde in Nederlands met zwaar Arabisch accent : "Van varkun met baard" De vragensteller barstte in lachen uit. Het is dat ik weet dat het hier om varkens- en paardenvlees en een aardige Egyptenaar gaat, anders zou ik gedacht hebben dat ie het over de maker van het product had.
Varkens zijn onreine dieren volgens de moslims. Soms vraag ik me af hoe moslims dan tegen mensen aankijken, die met die beesten omgaan en hun onrein vlees nuttigen.