zondag 7 februari 2016

Over kanker

Naar zeggen kent ons land de meeste kankerpatiënten die komen te overlijden. Wat EU landen betreft, staat alleen Slovenië boven ons op de lijst. Men vraagt zich af wat de oorzaak is van het hoge sterftecijfer. Ik zou bijna denken, dat men in ons land te weinig af weet van die nare ziekte. Ik heb zelf ervaren, dat ik de behandeling van familieleden van mij die aan kanker leden, nogal 'eenvoudig' en 'onzorgvuldig' vond. Hopelijk komt er een serieus onderzoek, dat kan aangeven wat de oorzaak is.
In het Groningse Nieuwe Pekela is een ceremoniemeester van de SamenLoop voor Hoop de laan uitgestuurd. Het bestuur van het 24-uurs wandelevenement ten behoeve van het KWF vond het niet leuk dat meneer Blaauw zich op Twitter kritisch had uitgelaten over migranten en de islam. Het bestuur van de SamenLoop vond dat blijkbaar 'gekanker'. Dat is weer eens wat anders dan vluchtelingenhater, racist enz. Een eigen mening hebben over migranten en de islam,  mag blijkbaar ook zelfs niet in Nieuwe Pekela.
Van Groningen naar Zeeland. Delta directeur Kamerbeek krijgt een salarisverhoging van 100.000 euro. Bij dat energiebedrijf zit de rest van het personeel al een aantal jaren op de nullijn. Financieel zit het bedrijf in zwaar weer. Hopelijk wordt het moderne kankergezwel dat zelfverrijking heet, ook een keer voorgoed weggesneden uit onze maatschappij.