donderdag 4 februari 2016

Autoschadeverhalen en autoschade verhalen

Ingezonden.

geen briefje...
Ja hoor het klopt wel, die titel, en dat zal hieronder wel blijken (gewoon een leuk toeval).
Citaat Willem: ,,Toen een keer de kentekenplaathouder kapot gereden werd op een parkeerplaats, trof ik na terugkeer keurig een briefje aan achter de ruitenwisser. Zo kan en hoort het ook’.

Inderdaad Willem, ,,zo kan en hoort het ook “.
En dat denk je natuurlijk óók als je als getuige van een schadegeval de veroorzaker daarvan bezig ziet met zo'n briefje, maar pas op! Ik zou toch over zijn/haar schouder maar even meelezen wat er opgeschreven wordt. Ik ken n.l. een geval waarbij iemand, na een aanrijding op een parkeerplaats, een briefje achter de ruitenwisser deed wat de getuigen rondom meteen geruststelde; ,,kijk dat is nog eens een net, eerlijk iemand?". Toen een van deze mensen, een man, even later de eigenares van de schadeauto in een winkel ontmoette vertelde hij wat er gebeurd was en de vrouw reageerde met; ,,nou ja, gelukkig maar, dan kan ik het vanavond meteen afhandelen". Even later bij de auto aangekomen pakte ze het briefje van de voorruit, vouwde het open en las: ,,...Sorry dat ik Uw auto beschadigd heb...", meer niet!!!  Grrrr!!! Inderdaad, dus zó kan het ook!

Persoonlijk heb ik het meegemaakt dat op een parkeerplaats iemand de
achterbumper van mijn auto er finaal had afgereden, terwijl ik in het nabijgelegen winkelcentrum verbleef. Toen ik bij de auto terugkwam zag ik de bumper half onder de auto op straat liggen en dacht: ,,hoe krijgt iemand dat in vredesnaam voor elkaar!?" Op een parkeerplaats rijd je toch doorgaans geen 100 km/uur?! Ik vond een briefje op de voorruit met daarop een kort verslag van het gebeurde en daaronder de namen, adressen, én telefoonnummers van twee dames die hadden gezien hoe een wat al te haastige 'wegpirate' deze schade had aangericht en daarna doodgemoedereerd was weggereden. Met het briefje, waarop ook keurig het kentekennummer van de 'godin des onheils' stond genoteerd, ging ik naar de politie en na wat touwtrekkerij werd uiteindelijk alles goed afgehandeld.
Zo kan en hóórt het ook, maar dat gebeurt mééstal niet helaas!

Fan-tilator