donderdag 4 februari 2016

Een slager keurt zijn vlees

De slager, die Nederland heet, heeft weer eens zijn eigen vlees gekeurd. Dit keer was het de beurt aan het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum, een onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Je weet wel, dat ministerie waarvan Justitie met haar halfbakken werkwijze ervoor zorgt dat de collega-afdeling Veiligheid volop werk heeft.
Het WODC heeft ons asielbeleid onderzocht. En ja hoor, ons land heeft het strengste beleid van de EU. Zo, en dat geloven we dus allemaal maar weer? Ik heb helemaal niets met dat soort onderzoeken. Daarvan heb ik genoeg slechte voorbeelden gezien van o.a. het TNO, de nationale recherche, de NAM en al die ministeries en lokale overheden, die door collega's hun werk laten onderzoeken en keuren.
Als er een extern bureau aan te pas komt, dan wil zo'n bureau natuurlijk de overheid als klant houden. Dus geen nare resultaten in die rapporten. Komt bij dat veel ambtenaren elkaar de hand boven het hoofd houden. Van enige objectiviteit en correctheid is dus geen sprake. Dus dat strenge beleid valt heel erg mee, want wie niet toegelaten wordt, mag gewoon blijven rondhangen. O,o, wat zijn we streng!