vrijdag 12 februari 2016

Politieke hufters

Helaas zijn die er ook nog steeds. Hun aantal neemt gestaag toe. Van de verschrikkelijk nare reacties op Pim Fortuyn, waaraan zelfs zogenaamd christelijke partijen zich ook schuldig maakten en alle gevolgen van dien, is weinig geleerd. Of juist meer, maar dan van de negatieve aspecten.  De politieke hufters zoals de (nu ex-) voorzitter van de PvdA in Katwijk, het heerschap Willem den Hertog, roeren zich steeds vaker. De afgunst bij die linkse partij schijnt zo immens groot te zijn voor figuren als Den Hertog, dat de dood van tegenstanders nog de enige oplossing is voor het eigen politieke lijfsbehoud. Geheel á la Volkert van der G.
De PvdA steekt nog steeds niet de hand in eigen boezem als het over de teloorgang gaat van de partij, maar blijft zich op onfrisse wijze richten op Wilders en zijn PVV.  Zonde van al die PvdA-tijd en energie. Die hadden de sociaal zwakkeren beter besteed willen zien worden. Maar de PvdA heeft haar oren al jaren geleden te luisteren gelegd bij Wilders en niet bij de sociaal zwakken. Vandaar de alsmaar dalende populariteit van de PvdA. De politiek die de partij bedrijft legt een hoge mate van incompetentie bloot.
Het is mij de afgelopen decennia opgevallen, dat met name politiek links georiënteerde mensen er niet voor schuwen desnoods over (rechtse) lijken te gaan en relatief veel te moeten wegvreten uit de gemeenschappelijke ruif. Brrrr!