donderdag 4 februari 2016

Niet lullen maar poetsen

fabrieksnasi...
Er was een tijd (jaren 60 en 70), dat er een golf aan grappen en grollen was over gastarbeiders. Eigenlijk niets bijzonders, want elke groep anders dan Nederlanders, krijgt te maken met dat soort humor. Laatst moest ik weer aan een van die grappen terugdenken, toen ik las over een stel criminelen dat zich dood had gereden in een dure Audi. Een van die grappen (of was het een vraag van een kruiswoordpuzzel?) was : hoe noem je een jonge Marokkaan op een nieuwe fiets? Het antwoord was : een dief! Tegenwoordig heeft die grap een variant : hoe noem je jonge Marokkanen in een dure Audi? Het antwoord is : Criminelen.
Tja, voor mij is 1+1 = 2. Als je bepaalde groepen stiekem, want aan discriminatie doet men in Nederland niet, uitsluit, dan worden betreffende mensen gedwongen tot 'ander werk'.  Vandaar dat er veel Marokkanen, Antillianen enz. in de criminele sfeer actief zijn. Tel daarbij op de uitgeprocedeerde asielzoekers en zie : een land vol criminelen.
Ik moet ook wel zeggen, dat het voor een deel ook aan henzelf ligt. Ik bedoel, ik had zelf als bruine jongen na discriminerende opmerkingen en pesterijen ook de weg van de minste weerstand kunnen kiezen en me vol boosheid en rancune op 'ander werk' kunnen storten. Maar ja, ik ben een positivo en doorzetter en heb nog een geweten. Aziaten hebben wat dat betreft een andere mentaliteit. Gewoon niet lullen, maar poetsen. En nasi eten, natuurlijk. Met een lepel!