maandag 22 februari 2016

PVV 10 jaar

De PVV viert haar 10 jarig bestaan. In een interview vroeg een journalist aan Wilders waarom hij mensen opruit. Zelf zie ik niet dat er sprake is van opruien. En als de politieke koers van de PVV als opruien gekwalificeerd wordt, dan is de manier waarop de overheden azc's wil realiseren ook opruien. Die handelwijze leidt immer ook tot een (lokale) opstanden.
In de anonieme peilingen is de PVV de grootste politieke partij. In publieke peilingen is het aantal aanhangers een stuk minder. Zo gaat dat in Nederland. Men zegt liever niet hardop wat men vindt, vooral als die bevinding niet strookt met de calvinistische, pamper kant. Ik ben het in grote lijnen met de PVV eens. Dat houdt voor mij in, dat we veel te soft zijn en over ons heen laten lopen. Net als toen de Spanjaarden, de Fransen en de Duitsers ons land binnenvielen. Blijkbaar heerst hier een eeuwenoude geest die niets met het eigen land heeft.
In België hebben moslims tegen een minister onlangs weer een rechtszaak gestart. Moslims in België eisen dat ze op hun manier vee mogen slachten. Eerdere rechtszaken hebben de moslims al verloren. Maar ze blijven zeuren en willen zich niet neerleggen bij 's lands wetgeving op dat gebied. Het is maar een van de vele voorbeelden, waarin moslims de westerse cultuur en wetgeving naar hun (koran) hand willen zetten.
Onlangs hebben twee geestelijke wereldleiders (de Paus en patriarch Kirill;  de beide broeders hadden elkaar sinds 1054 niet gesproken....) o.a. gesproken over het uitmoorden van christenen in moslimlanden. Aan die situatie wordt nauwelijks aandacht besteed. Het geeft de diepgewortelde vijandigheid van de islam tegen het christendom en andere geloven weer. Die tijd (middeleeuwen - Inquisitie)) is het christendom al eeuwen voorbij. Die middeleeuwse barbaarsheid gaat nog steeds op voor de islam. Bijna overal waar oorlog en andere agressie is, heerst de islam. In ons land heeft men de islam veel te veel ruimte gegeven. We krijgen daar weinig positiefs voor terug. Zelfs de couscous smaakt mij niet. Ik blijf erbij dat niet alle culturen bij elkaar passen. Vooral omdat andere zich te weinig wil aanpassen aan de onze.
Nee, deze bruine meneer heeft zelf weinig tot geen vertrouwen in de islam. Tenzij er een westerse versie komt. Maar of dat ooit gebeurt, daar twijfel ik aan. Misschien over 500 jaar?