donderdag 25 februari 2016

Wat is er in Brabant gaande?

Die vraag las ik in het nieuws. Men presenteerde cijfers over de misdaad in ons land van het afgelopen jaar. En wat blijkt? Brabant staat bovenaan! West Brabant om precies te zijn. De provincie kent de meeste moorden, drugslaboratoria en grootste wiethandel. En alle activiteiten (transporten, opslag enz.) en criminaliteit die daaraan gerelateerd zijn. Ook motorclubs vallen onder het aandachtsveld van de politie.
Die gezellige Brabantse koffietafel is niet meer. Hij is blijkbaar veranderd in een criminele coffeeshop. Misschien komt het omdat Brabant dicht bij Italië ligt. Of zijn het gemigreerde Hollanders, die nog niet voldoende drugsgeld (jaarlijkse omzet wordt geschat op 1 miljard euro) hebben verdiend om naar de Costa's te verkassen? Zou PSV opzettelijke niet gescoord hebben tegen die Spanjaarden? En is het carnaval nog een echt volksfeest of een dekmantel van criminelen? Is dat liedje over dat goede leven in het Brabantse land soms van criminele hand? Ja, ik begin nu overal aan te twijfelen. Alleen niet aan mijn familie en kennissen die in het Brabantse wonen. Die verdienen op een legale manier hun geld.
Justitie is inmiddels een grootscheepse actie begonnen tegen de criminaliteit in Brabant. Of daarmee weer een vluchtelingenstroom opgang komt? Ik denk het niet, want onze luchtmacht is voorlopig nog alleen in Syrië aan het bombarderen.