vrijdag 12 februari 2016

Station Dronten

In december 2012 is het station als onderdeel van de Hanzelijn in gebruik genomen. Inmiddels is gebleken, dat de fietsenstalling en de Kiss & Ride veel te krap bemeten zijn. Of is het aantal treinreizigers van Dronten zo sterk gegroeid?
Afgaande op het aantal tweewielers dat niet is geparkeerd in de fietsenstalling, is de huidige capaciteit van de stalling bijna de helft van wat werkelijk nodig is. Soms krijg ik de indruk dat veel fietsers al rijdend vlak bij het station van de tweewieler zijn gesprongen om de trein te halen. Voor de K&R situatie geldt dat ook die veel te klein is. Toen ik vanavond Mike ging ophalen van het station, stond daar een dubbele rij auto's te wachten. Gelukkig is men in dit dorp nog sociaal en gunt men anderen de gelegenheid en tijd zonder getoeter en/of woordenwisselingen.
Voor wat de fietsen en de stalling betreft maken beide een rommelige indruk. Voor het boevengilde vormt het geheel een soort onderdelenparadijs.
Er is heel veel ruimte rond het station, dus uitbreiden kan zonder meer. Voeg dan ook gelijk een paar bewakingscamera's toe.