woensdag 3 februari 2016

Op z'n Duits

en Audi en Mercedes
Dat verhaal rond de sjoemelsoftware van VW is eigenlijk niets bijzonders. Niets bijzonders vergeleken met wat andere grote Duitse automerken, zoals Audi, BMW en Mercedes allemaal uitvreten. Ook daar wordt flink gesjoemeld. Wie denkt dat de leuke tabellen over  CO2 uitstoot, milieuvriendelijkheid en brandstofverbruik, van een onafhankelijke instantie komen, heeft het mis. Ze zijn opgesteld door genoemde fabrikanten zelf en 'doorverkocht' aan de Duitse regering als zijnde het handvest voor hun eigen autos'. De regering heeft dat handvest, die tabellen dus, via de EU tot Europese regelgeving laten bombarderen. Dus is het niet vreemd dat een milieu-smerige Mercedes C220 gewoon de weg op mag. Wie goed oplet zal zien, dat Duitse politici allemaal in een gratis verkregen dure Duitse auto rijden van het merk.... (vul zelf maar in). Elke Duitse politieke partij krijgt gratis een dikke BMW. Maar ja, daar verwacht BMW wel iets voor terug.
Met andere woorden, de Duitse politiek wordt omgekocht door de grote industrie. Dat zal hier ook wel het geval zijn hoor. Want net als in Duitsland gebeuren hier veel Haagse zaken in het geniep.

Een dominee uit Berlijn, Gottfried Martens, die zich al decennia inzet voor vluchtelingen, heeft openlijk toegegeven dat het met de moraal van islam aanhangers erg slecht gesteld is. Hij kon daarover, na het gebeuren in Keulen, niet meer zwijgen, zo zei hij. Moslim-fundamentalisten dwingen anderen zich aan de sharia te houden, sjiiten en soennieten vechten elkaar het opvangkamp uit, Arabieren hebben mot met Afrikanen en Tjetjeense extremisten vallen liberale Syriërs aan en tot slot vergrijpen veel mannen zich aan de aanwezige vrouwen. Martens geeft toe, dat hij eerst niet de werkelijkheid wilde inzien, maar het nu als zijn plicht beschouwd eerlijk te zijn over het dagelijks beeld.
Tot zover het nieuws van onze oosterburen.