vrijdag 26 februari 2016

Een cadeautje voor Emma

Opa wilde iets leuks voor die lieve Emma kopen, maar ja, dat kost centjes. Gelukkig is opa ook op financieel gebied erg creatief. Na inlevering van al zijn lege flessen is opa naar de speelgoedwinkel gegaan. Opa zag daar nogal tegenop vanwege al die jankende kinderen, die daar over de vloer rollen. Maar dit keer viel het erg mee. Het waren er maar acht.
Het duurde even voordat opa zijn keus had gemaakt. Hij schrok wel van de zeer dure cadeaus in die winkel. Opa dacht even met weemoed terug aan zijn zelf gemaakte zeilbootje, een plank met een zeiltje van een oude snotlap. Ahum, zelf maken, creatief zijn. Opa moest het in die richting zoeken voor Emma. Wat ook vervelend was, was dat niet alle artikelen van een prijs waren voorzien. Om te voorkomen dat opa onaangenaam verrast zou worden bij de kassa moest hij een paar keer navraag doen bij een mevrouw, die toekeek hoe haar collega de winkel op orde maakte. Na veel gezoek en gevraag en lenig springend over gillende kinderen heeft opa voor Emma een Bumba 4 in 1 doos gekocht. Daar zitten twee puzzels in, een dominospel en memory.
Je begrijpt dat Emma heel blij was met haar cadeautje. Van de rest van het statiegeld gaat opa met oma een week op vakan....