zaterdag 6 februari 2016

Een jaar achterstand?

Gisteren viel een verrekening van Zilveren Kruis in de bus. Wat bleek? Het betrof een declaratie van januari 2015! Het bedrag wordt automatisch van de bankrekening afgeschreven. Natuurlijk! Ik heb niet zoveel vertrouwen in onze gezondheidszorg en helemaal niet als het om declaraties gaat. Dit keer moet ik zelfs ruim een jaar terug in mijn geheugen om na te gaan of dit wel klopt. Of wordt er soms gerommeld met de eigen bijdrage? Ja, je weet maar nooit.
Het gaat om een aanvullend onderzoek, uitgevoerd door het OLV Gasthuis in Amsterdam. Wij weten daar niets van. Soms iets wat de huisarts achter mijn rug om gedaan heeft? Oplichters!
In dit geval vind ik het niet juist dat ik alsnog over 2015 een rekening ontvang. Ik bedoel : we zitten al ruim een jaar later. Maar ik moet het bedrag van 15 januari 2015, bijna 300 euro, wel alsnog ophoesten. Eigenlijk zou men dat moeten verbieden. Een wettelijke regeling waarin men binnen drie maanden de rekening moet versturen, zou wenselijk zijn. Bij overschrijding moet de zorgverzekering maar het bedrag zelf betalen.
Iedereen wordt geacht de rekening op tijd te betalen, maar dan moet ie ook op tijd verstuurd zijn. En niet ruim een jaar later. Een kwestie van het huiswerk op tijd doen, zodat klanten niet overvallen worden met oud zeer.