woensdag 24 februari 2016

Rechts rukt op

De tsunami van migranten en de manier waarop overheden ermee omgaan hebben ertoe geleid, dat met name de rechtse partijen in de EU flink in populariteit gestegen zijn. Volgens mij heeft die groei vooral te maken met het feit dat bezwaren c.q. kritieken niet geaccepteerd worden laat staan dat ernaar geluisterd wordt. Men blijft volharden in wegkijken. Veel stemgerechtigden worden zodoende naar rechts gejaagd.
Zo ook in Duitsland, waar de Alternative für Deutschland in de peilingen de op twee na grootste partij geworden is. Louter omdat ook daar niemand naar kritiek en/of klachten ten aanzien van het migrantenbeleid wil luisteren. De gestadige groei van rechts is direct het gevolg van de huidige politiek ten aanzien van de EU en migranten. Of wel : eigen schuld!
Ik zou in principe geen moeite hebben met een politieke zwaai naar rechts. Maar ach, ik ben opgevoed vanuit de gedachte dat ik moest werken voor mijn geld, anderen moest respecteren, sociaal zwakkeren helpen en dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken.