vrijdag 19 februari 2016

Opa is grappig!

Dat is het eerste zinnetje dat ik de kleine Emma hoorde zeggen, toen ze een paar weken geleden weer onze huiskamer betrad. Nou, wat wil je nog meer als opa zijnde? De laatste tijd kijken Emma en ik samen naar filmpjes van Bumba en meer van die kinderachtige kinderseries. Dat begint vaak met "Kom opa!" en als opa niet snel genoeg reageert, pakt ze mijn hand beet en trekt me richting de desktop.
Natuurlijk heb ik Emma ook even het reclamespotje van Stamppot! laten zien. Dat vindt ze ook erg grappig.  Oma en opa proberen haar nieuwe woordjes te leren. Maar aan haar vrolijke koppie zien oma en opa, dat ze juist dan geen zin heeft om te papegaaien. Maar op een
onverwacht moment komt opeens dat woordje naar buiten. Ja, Emma meldt zich steeds vaker als ze iets wil. Ook als ze dorst heeft of samen iets wil doen met haar speelgoed. Het is zelfs zo, dat Emma zelf aangeeft dat ze wil gaan slapen! Als Emma wakker is, horen we beneden : "Oma, kom! Emma uit" Nou, wat wil je als oppassende oma en opa nog meer?