maandag 8 februari 2016

Fenna is chagrijnig

De laatste tijd reageert Fenna nogal chagrijnig tegen andere honden. Ze laat direct haar tanden zien en gromt. Ze is een paar keer zelf het slachtoffer geweest van andere honden met soortgelijk gedrag. Misschien bijt ze op voorhand van zich af. Ze doet het vaak als honden te dicht bij haar komen.
Vrijdagmiddag liepen Sonja en ik in het bos. Fenna was aangelijnd. En wie komen we tegen? Die oudere vrouw met haar labrador, die ik wel vaker tegenkom. Zoals gewoonlijk begint ze nadat ze ons gezien heeft, direct de lab krampachtig naar zich toe te trekken. Het beest reageert op zijn beurt direct met een alerte blik om zich heen : "Waar is het gevaar?!" Hij ontbloot zijn tanden, rukt wild aan de riem en gromt. We liepen op een vrij smal pad en ik hield Fenna bewust aan de buitenkant. In tegenstelling tot eerdere ontmoetingen, liet mevrouw dit keer opeens de lijn vieren. En wat denk je? Dog-fight!! Er ontstaat een gevecht, dat ik snel weet te onderbreken. En wat zegt mevrouw? "Hij wil alleen maar spelen hoor!"
We leggen haar uit, dat het zeker niet het geval is. Maar afgaande op het gezicht van mevrouw, denkt zij er toch anders over. Met die ervaring net onder haar vacht, komen we een paar kinderen met een kleine hond tegen. En ja hoor, Fenna reageert direct opgefokt. Ik moest haar flink corrigeren en disciplineren voordat ze tot rust kwam.
Misschien is het goed als ze een keer weer eens lekker gaat ravotten met een groep honden.