donderdag 18 februari 2016

Oekraïense goudzoekers

Wat zitten we toch te prutsen in dit land! Het wordt met de dag erger. Ik heb al vaker geschreven over de alsmaar toenemende maatschappelijke en politieke oppervlakkigheid. Gewoon je werk in één keer goed doen, bestaat niet meer. En dus kost het de samenleving klauwen met belastinggeld.
Er is al langere tijd een stroom goudzoekers vanuit de Oekraïne, die hier even wat geld komen ophalen. Ze vragen asiel aan (vreemd voor een toekomstig EU land) en keren met 3.500 euro in hun zak weer naar hun land terug. Dat land willen veel mensen graag bij de EU hebben. Nou, klaar ben je. Ze nemen een retourtje Nederland om vervolgens met een dikke winst, zonder een minuut gewerkt te hebben, met gratis geheel verzorgd verblijf inclusief wat extra's. Ze nemen alvast een voorschot op de miljarden die straks, als het met het referendum verkeerd afloopt, die kant opgaan. Let wel, die Oekraïense goudzoekers zijn echt niet de enige, hoor.
Ook uit andere delen van de wereld komen zogenaamde asielzoekers / vluchtelingen even geld ophalen (zogenaamde oprotpremie) in het paradijs dat Nederland heet. Een algemeen bekend iets in andere landen, waar men steeds dankbaarder gebruik maakt van moderne communicatiemiddelen. Zonde van dat belastinggeld. Een schande als je weet hoeveel Nederlanders in armoe leven.

De Turken gaan nog steeds flink tekeer. Er is nu een rare situatie ontstaan (hoe kan het anders), waarin een lid van de Navo een door de rest van de Navo landen beschermde bevolkingsgroep, de Koerden, bombardeert. Het zal mij niets verbazen wanneer Turkije Syrië binnenvalt. De vraag is of de rest van de Navo landen zich laat meeslepen door de dolle Turken en de Koerden laat vallen of zelfs gaat aanvallen, omdat de Turken anders hun grenzen weer opengooien.
In Ankara is weer een aanslag gepleegd. Die aanslagen schijnen nauwelijks indruk gemaakt te hebben bij de EU landen. Misschien omdat er minder slachtoffers vielen dan in Parijs. Of is het omdat het 'maar' Turken zijn? Of omdat er misschien Koerden achter die aanslag zitten. Turkije beweert dat het Koerden zijn. Maar je weet hoe Turken zijn. Die wisten toen ook direct dat de verkeersleiding op Schiphol fouten had gemaakt, toen een Turks vliegtuig als kebab uit de lucht viel. Onderzoek wees uit dat het aan fouten van de Turkse piloten heeft gelegen.
Misschien zijn het boze journalisten of Turkse tegenstanders van het Turks regime, die de situatie rond de Koerden uitbuiten door het plegen van aanslagen. Of hebben Erdogans eigen mensen dat gedaan. 't Is en blijft een onbetrouwbaar land.
Als het Koerden geweest zouden zijn, zullen velen voor die aanslag alle begrip kunnen opbrengen, gezien de Turkse bombardementen. Het is gewoon oorlog en wie met het zwaard omgaat, zal door het zwaard vergaan.
Ik begrijp overigens niet waarom die Turken niet harder worden aangepakt in de onderhandelingen over de migrantenstroom. Waarom wordt aan al die politieke gevangenen in dat land, waaronder veel journalisten, niets gedaan? En hoe zit het met de mensenrechten en democratie in het algemeen in dat land dat zo graag bij de EU wil? Volgens mij hebben die Turken daar kebab van gemaakt, die we smakelijk  zonder enige kritische noot verorberen. Want laten we eerlijk zijn : is het bombarderen van vrouwen en kinderen door Turkse vliegtuigen minder erg dan door Russische vliegtuigen? Selectieve ophef, politieke indoctrinatie bedoeld om Rusland zwarte te maken!