woensdag 2 augustus 2023

Slechter worden

Niger : er vindt een staatsgreep plaats. Reden : de corruptie van politici en ambtenaren. Het westen : "De democratie is verdwenen. De democratie in Niger moet weer hersteld worden. Natuurlijk gaat het hier niet om democratie. Het gaat om de tanende invloed van het Westen in Afrika.

De eerste keer dat je iemand iets gratis geeft, is er sprake van waardering.
De tweede keer dat je iemand iets gratis geeft, leidt tot anticipatie.
De derde keer roept bij dezelfde ontvanger een verwachting op.
De vierde keer ontstaat bij de ontvanger het gevoel ergens recht op te hebben.
Na de vijfde keer ontstaat afhankelijkheid.
Als er geen zesde keer komt (je hebt je lessen geleerd) wordt je afgewezen en krijgt de ontvanger een hekel aan je. Dat kan zelfs uitgroeien tot haat.  Ergo : doe zuinig aan met 'gratis' voor anderen. Er zijn er die er slechter van worden.

Ik vind het niet slim van de Democraten om met hulp van de FBI en sociale media Donald Trump van alles en nog wat te beschuldigen. Het leidt van de kant van Trumps advocaten en adviseurs tot flink graafwerk in de werkwijze van de Democraten zelf, de FBI en zelfs de CIA. Toen men het huis van Trump leeghaalde vanwege vermeende geheime documenten, deed men voorkomen alsof er tientallen dozen vol documenten aangetroffen waren. Het waren er nog geen 600 A4 'tjes. Die worden hier in de winkel in een papierenwikkel verkocht.
Er zijn inderdaad veel ongeldige stemmen uitgebracht, op naam van mensen die overleden zijn. Trump heeft nooit opgeroepen tot een bestorming. Onder de 'bestormers' bevonden zich ook leden van de FBI en aanhangers van de Democratische partij. De bewaking liet opvallend gemakkelijk mensen toe tot de diverse vertrekken. 
Tja, dit alles is al diverse keren bewezen en toegegeven in de vele hoorzittingen die er zijn in de Senaat. Over die hoorzittingen hoor of lees ik niets in het nieuws. Logisch, want dat zou betekenen dat het nieuws niet altijd de waarheid brengt.
Een groot probleem is wel de familie Clinton. Iedereen die hen in de weg zit, komt pardoes te overlijden of verdwijnt spoorloos. De Clintons hebben hechte banden met de CIA en de FBI.
Ik ben benieuwd naar de beerputten die de rechtszaken tegen Trump zullen openen.