maandag 7 augustus 2023

Word ik te oud?

Ach, ik leef er lustig op los. Ik denk nauwelijks aan mijn leeftijd. Het is eerder mijn lijf dat mij er soms aan herinnert. Vanmiddag kreeg ik op de fiets weer geen voorrang, maar so what? Ik blijf goed opletten.
Vanmorgen werd ik op een vervelende manier aan mijn leeftijd herinnerd. Vervelend, dus kan het alleen iets officieels zijn. Het was een brief van de RDW. Vooruitlopend op mijn komende verjaardag (DV), kreeg ik alvast een cadeautje. Op mijn verjaardag wordt mijn rijbewijs ingetrokken. Verlopen verklaard. Want dit heerschap hoopt dan 75 jaar te worden! Dat ik me nog 35 jaar voel en nog redelijk flexibel dingen doe, speelt dus geen rol. Oké, afgezien van die paal op mijn kop dan. Gisteren reed ik nog zo'n 170 km. Zonder ongelukken. Maar wat moet ik zonder rijbewijs? Oké, ik kan nog steeds aan bungeejumpen of paragliding doen of gaan racen in een auto of op een motorfiets. Dat mag dan wel als ik 75 jaar ben.
Om toch weer aan een rijbewijs te mogen komen, moet ik me medisch laten keuren. Ik durf te wedden dat die jonge deelnemers van het programma De slechtste chauffeur nooit gekeurd zijn. Die gasten rijden vele malen slechter dan ik. Zijn van de deelnemers de rijbewijzen al ingetrokken?
Het is weer lang geleden dat ik mijn rijbewijs haalde. Ik kreeg het papiertje op 24 december 1968 uitgereikt, voor het mogen besturen van een motorfiets.