vrijdag 11 augustus 2023

Rijbewijs 75+

Wat een geld! Voor het invullen van een gezondheidsverklaring en het maken van een afspraak voor de keuring ben ik al ruim €100 kwijt. Nu nog voor de pasfoto's en het rijbewijs betalen en hopen, dat er niet nog meer kosten boven water komen.
Mocht het uit de hand lopen, wat ik niet verwacht, dan is er nog altijd een privé chauffeur en het OV. Ik bedoel, ik ga er geen drama van maken. Aan de andere kant heb ik me in een aantal gevallen verbaasd over oudere mensen met een rijbewijs; ze reden ronduit slecht! Er waren er bij die zelfs de basisregels van het verkeer 'vergeten' waren. En zei er maar niets van, want dan werden ze boos. Ze hadden immers al meer dan 60 jaar een rijbewijs. Hier was ook iemand die dagelijks een hele ris pillen slikte. Hij viel geregeld flauw en toch stapte hij vaak in zijn auto. Ook daarin verloor ie een paar keer het bewustzijn. Gelukkig stond ie toen voor z'n woning. Zelfs na een aanrijding bleef ie rijden.
Een andere oudere wist niet eens maar waar ie was als die verder dan een paar kilometer van z'n huis was. Hij heeft zichzelf het ziekenhuis ingereden. En dan is er het tv programma "De slechtste chauffeur". 
Slechts in één geval kreeg ik een eerlijk antwoord op mijn vraag : "Hoe bent u aan een rijbewijs gekomen?" De opa vertelde dat hij de arts die hem keurde telkens 500 gulden gaf..... Die opa is bij een verkeersongeval omgekomen. Hij verleende weer geen voorrang. Dit keer was het een vrachtauto.