maandag 21 augustus 2023

Gezondheid : geen prioriteit

Zondagochtend keken we naar een herhaling van een uitzending over Alzheimer. Niet alleen erg interessant en indrukwekkend, maar ook ergerniswekkend. Het was een uitzending die vooral bedoeld was om geld in te zamelen. Bedelen voor onze gezondheid, omdat Rutte c.s. andere prioriteiten hebben. Zoals oorlog voeren en corrupte lieden en bedriegers helpen.
Stel een van onze kinderen is ernstig ziek. We hebben financiële middelen om de noodzakelijke medische kosten te kunnen betalen. Dan zou het toch vreemd en wreed zijn, wanneer wij dat geld liever besteden aan een nieuwe auto, een vakantie of zo?
Eén F-16 kost zo'n €80 miljoen. Een verouderde F-16 zoals Rutte die aan Oekraïne wil weggeven kost al snel €8 miljoen. Een uur vliegen met zo'n ding kost €20.000. Wat een geld hè? Op dat soort bedragen zitten veel organisaties op het gebied van de gezondheid al jaren te wachten. Maar Rutte c.s. zegt : "Wij gaan liever nog meer slachtoffers maken met behulp van ons wapentuig." Het geeft aan hoe weinig Rutte c.s. op heeft met het eigen volk.
Ik lach om de mensen die beweren, dat al dat wapentuig nodig is om Europa te beschermen tegen Rusland. Wat een kortzichtige domheid. Europa heeft het conflict zelf veroorzaakt en daarmee zichzelf in de afgrond gegooid.