zondag 13 augustus 2023

Geen onkruidzaaier

Via via hoorde ik, dat bepaalde mensen wat verdachtmakingen uitgesproken hebben over mij/ ons. Ze vinden het heel erg opvallend, dat de omgeving en het tuintje van ons huisje zo goed als onkruidvrij is. Terwijl bij anderen juist erg veel ongewenst groen groeit. "Jullie doorgang kent amper onkruid en die andere (op de foto bovenaan, maar ook links en rechts van het pleintje) staat er vol van", kreeg ik te horen. Ik zei lachend tegen de wandelende buurtkrant : "Je denkt toch niet dat wij met onkruidzaad lopen te strooien? 😅. Het is een kwestie van geregeld even bukken en het groen met wortel en al verwijderen. We laten het niet eerst helemaal uit de hand lopen om vervolgens te zitten klagen en onzinnige uitspraken te doen. De klagers zijn zelfs te beroerd om wat schoonmaakazijn te kopen en te sproeien. Zo hadden zij het opkomend groen ook direct kunnen aanpakken, nadat ik het voor hen verwijderd had. Maar nee, ze lieten het groeien. Wat overigens niet echt lelijk staat hoor."
Af en toe komt er een groenbedrijf langs. Maar dat gebruikt een bosmaaier of een brander. Die aanpak werkt ook maar tijdelijk. Als de bosmaaier geweest is, komt er een bladblazer aan te pas om het zaad van paardenbloemen en het gras overal heen te blazen. Ook tot in ons tuintje en in de doorgangen.
Vooral met dit weer, een mooie temperatuur en veel regen, groeit het groen als een gek. Als je het niet geregeld bijhoudt, moet je later ook als een gek onkruid wieden.