maandag 21 augustus 2023

Van het oostfront

 De afgelopen periode heeft Oekraïne tijdens het mislukte tegenoffensief zo'n 40.000 manschappen verloren. Oekraïense militairen worden door Rusland opgeroepen in opstand te komen tegen hun leiders en zich over te geven. Voor het eerst wordt door de msm melding gemaakt van de enorme verliezen aan Oekraïense kant, waaronder duizenden Poolse militairen die als huurlingen te boek stonden. Het betreft een half miljoen mensen, mede te wijten aan de wapenhulp van o.a. Nederland.
Rusland heeft te kennen gegeven de scheepvaart in de Zwarte Zee  niet zondermeer aan te vallen. Ze willen wel aan boord komen voor een inspectie. Uit onderzoek is gebleken dat graanschepen inderdaad gebruikt zijn/worden om wapens te vervoeren. De Russische aanvallen op graansilo's en schepen is daarmee verklaard.
Afgaande op het neutrale nieuws, voorzien Amerikaanse deskundigen dat een opdeling van Oekraïne de beste oplossing zal zijn voor het conflict. Een groot deel (oosten) zou dan aan Rusland toebedacht worden. Omringende landen krijgen oude grond (van voor WO2) terug. Iets waar vooral Polen op gespinsd is.
Een eventuele aanval vanuit Wit Rusland (Wagner) zal Kiev in zeer korte tijd doen vallen, aldus militaire strategen. Van het Oekraïense leger is weinig over. Er worden razzia's gehouden om de verliezen aan te vullen.
Nederland heeft al een enorm tekort op de begroting, maar Rutte heeft nog geen genoeg bloed aan zijn handen. Hij gaat gratis (en voor niets) uit gefaseerde oude F-16 meuk verstrekken aan zijn corrupt ambtgenoot Zelensky. Er is al veel 'modern' westers materieel vernietigd, waaronder Himars, Leopards Abrahams enz. Enkel op het gebied van drones weet Oekraïne nog wat successen te behalen. Maar ook die worden alsmaar minder. Onlangs is een drone commandocentrum in Tsjernihiv door Russische raketaanvallen volledig vernietigd.
Volgens onafhankelijke Amerikaanse bronnen is Zelensky inmiddels ook miljardair. Aan de andere kant wil een aantal Amerikaanse politici weten waar miljarden dollars aan steun voor Oekraïne gebleven zijn. Dat geld is tot op heden niet door de regering Biden / Obama verantwoord.
De familie Biden heeft grote financiële belangen in Oekraïne. Waaronder belangen van zoon Hunter Biden in het grootste energiebedrijf Burisma. Vandaar dat Amerika / pappa Joe zich als een pitbull heeft vastgebeten in Oekraïne en de oorlog; de miljarden dollars aan verdiensten beschermen. Het saboteren van Nord Stream is daar een onderdeel van. De Bidens sturen aan op een situatie waarin Oekraïne de plaats van Rusland als energieleverancier van Europa kan innemen. Op die manier heeft Amerika er nog een extra klauw bij om Europa niet alleen militair, maar ook ook economisch in zijn greep te krijgen. De Amerikaanse economie staat op instorten. De aandacht moet verlegd worden naar het buitenland.
De Amerikanen hebben de EU economisch een dolksteek gegeven. Om Rusland bang te maken?
De levering van F-16's zal leiden tot 'tegenmaatregelen', aldus Rusland. Of wel : het gaat nog meer slachtoffers kosten.
Een Poolse website beschrijft de situatie in Oekraïne.