dinsdag 22 augustus 2023

Levensgevaarlijke uitvindingen

Als in mijn jeugd iemand een probaat medicijn tegen kanker had uitgevonden, zou ie een Nobelprijs gekregen hebben. Als iemand nu zo'n pil zou uitvinden, is ie binnen korte tijd 'plotseling overleden'. Want aan zo'n pil verdienen de farmaceutische industrie en hun beleggers niets. Alternatieve geneeswijze is ook een grote bedreiging voor de enorme winsten. Wie gratis elektriciteit kan opwekken, zal ook een doelwit worden van sluipmoordenaars. Het zelfde gold eerder voor een motor op waterstof.
Het verbod op het gebruik van ivermectine tegen covid is ook een voorbeeld van het feit dat geld een grotere rol speelt dan onze gezondheid. 
Door een situatie te creëren, waarin de vraag naar zorg groter is dan het aanbod, wordt ook veel geld verdiend. De politiek is druk doende de zorg af te breken. Je kunt je dus afvragen in hoeverre de politiek financieel gelieerd is aan de grote investeerders.
Wie uitvindt hoe die relatie in elkaar zit, is ook een kort leven beschoren. Het zelfde geldt voor mensen die bepaalde waarheden onthullen. De wereld draait nu eenmaal helaas om geld.