donderdag 31 augustus 2023

Van het oostfront

Er komen geregeld berichten door, waarin melding gemaakt wordt van omgekomen Amerikaanse militairen. Ze zijn niet in Oekraïne omgekomen, maar in eigen land of het buitenland. Volgens het Kremlin zijn deze berichten bedoeld, om de dood van Amerikaanse militairen die in Oekraïne sneuvelen te legaliseren. Het is een feit, dat in Oekraïne zowel Amerikaanse als Britse militairen aanwezig zijn. Er zijn onder hen ook slachtoffers van Russische bombardementen en raketaanvallen. Helaas voor de Amerikaanse overheid zijn er media als Tik Tok, Twitter en blogs waarop getroffen anders vertellen.
Oekraïne is bezig met een grootscheepse drone aanval op Russische stellingen en op Rusland zelf. Er vinden in Oekraïne steeds meer razzia's plaats om het tekort aan militairen aan te vullen.
Een groot aantal Poolse huurlingen is gevangen genomen door Russische eenheden. Er zijn schermutselingen gemeld tussen Poolse militairen en die van Belarus bij de grens tussen beide landen.
Het is schrijnend hoe een Amerikaans politicus zich over de oorlog uitlaat. Hij zei letterlijk, dat het voor Amerika een prachtige oorlog tegen Rusland is. Hij somde vervolgens op : Deze oorlog kost geen Amerikaanse militairen het leven, hij is vele malen goedkoper dan een gewone oorlog, Amerika kan moderne wapens testen en nieuwe wapens aan landen die Oekraïne met wapens steunen verkopen en anderen putten Rusland militair voor Amerika uit.
Oké, de man spreekt bijna de waarheid (er zijn wel Amerikaanse militairen gesneuveld), maar het blijft schrijnend mensonterend. En dat voor een zogenaamd beschaafd land.