woensdag 16 augustus 2023

Nep en echt

Men zegt, dat deze maand juridische stappen zullen worden ondernomen tegen hen die nepnieuws verspreiden. Ik zie het als een maatregel om te censureren en propaganda te kunnen voeren voor een mening. Want wat is nep en wat is echt en wie bepaalt zoiets? Er is zelfs een ministerie van Waarheid opgericht. Zoiets deden de Nazi's ook om hun eigen ideologie te beschermen en te verspreiden.
De overheid heeft de afgelopen jaren veel onwaarheden verspreid en feiten achtergehouden. Het ging vaak om politiek en niet om feiten. Mensen die toch met feiten kwamen werden gecensureerd of geblokkeerd. Ook ten tijde van het c-virus werden veel feiten onder de noemer van fake geveegd bedoeld om de eigen leugens overeind te kunnen houden.
Een triest voorbeeld ervan is het feit, dat zelfs onder ede Amerikaanse politici hebben gelogen over de betrokkenheid van Amerika bij het werk in het laboratorium in Wuhan. Zij logen niet alleen. Met hulp van de reguliere media, die het niet nodig vond om hun uitspraken kritisch te controleren. Het komt erop neer, dat niet alleen de Amerikaanse overheid, maar ook veel politici, de media en de medische / wetenschappelijke branche onbetrouwbaar zijn. Helaas is het met Nederland ook het geval. De overheden liegen en bedriegen en worden daarin gesteund door de media en de fabrikanten. Maar al is de leugen nog zo snel, op het www trekken velen aan de bel. Wat de complottheorieën betreft : Zo lang de leugen regeert, zal de waarheid altijd een complot zijn.