maandag 28 augustus 2023

Plussen en minnen

Vanwege het beperkt toegestane gewicht in de caravan (reisklaar niet zwaarder dan 750 kg), ben ik constant aan het plussen en minnen. Plussen als er iets voor het kamperen gekocht wordt en minnen in de zin van : wat moet er dan uit? Hierbij gaat het niet om bagage, maar om vaste kampeerbenodigdheden.
Zo zijn er na het opzetten van de voortent nog relatief veel materialen over. Ik doel op haringen, scheerlijnen, elastieken enz. Als ik rekening houd met een luifel aan de voortent of los, dan heb ik nog wat haringen en scheerlijnen nodig. In principe is de rest, na aftrek van wat reserves, overtollig.
Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld het keukengerei. Het is niet nodig om pannen in allerlei formaten mee te nemen. Gietijzeren exemplaren zijn wat mij betreft uit den boze.
Voor ons vertrek hebben we nog een campingtafel uit de caravan gehaald. Eerder had ik een grotere erin gedaan; om hem niet te vergeten. Ik ben toen wel vergeten de kleinere eruit te halen.😆 Het komt erop aan, om telkens heel bewust dingen te doen. Dit erin, dan dat eruit. Plussen en minnen dus.
Er zijn nog wat andere aanpassingen die ik wil doen. Maar die hebben geen prioriteit. Zoals kunststof eindkapjes van de alu profielen boven de ramen, een stuk aluminium plaat, een enkele gaskraan en een opberg vak boven het bed. Het klinkt misschien wat decadent, maar als ik in bed lig en de tv uitgedaan heb, moet ik onder de dekens vandaan komen om de afstandsbediening ergens neer te leggen. Ik wil gewoon onder de dekens blijven en dat ding dan kwijt kunnen.