vrijdag 4 augustus 2023

Andere klusjes

Afgezien van het keukenblok staan er nog andere klusjes op de caravan- / kampeerlijst. Zo ontbrak een stukje peesrail bij het wiel aan de kant van de voortent. De tochtstrook laat aan de bovenkant van de wielkast een stuk open. We hebben wel een aparte strook voor de wielkast, maar er was nog geen peesrail gemonteerd. Er moest in de koffiehoek nog een wandcontactdoos verplaatst worden. Een ander klusje heeft betrekking op het slapen. Er is een dakluik dat keurig in verschillende standen geopend kan worden. Er zit horrengaas voor. Dat gaas zit vast gemonteerd in het luik. Maar een verduisteringsgordijn ontbreekt. Om niet al te veel hoeven uit te geven, hebben we gekozen voor een goedkope, doch functionele oplossing; een verduisteringsgordijn dat in peesrails glijdt. Ach, een mens moet wat. Dankzij dat gordijn worden we niet meer wakker vanwege het licht van het luik. Ik ga de beide profieltjes ook lakken.
Zoals gezegd ga ik na het keukenblok de zachte plekken in de vloer weer hard maken. Dat moet vanaf de onderkant met een speciale purschuim gebeuren. Als ik het laat doen, ben ik zo'n €240 kwijt.
Ik wil ook nog een extra contactdoos maken aan de kant van de voortent. De spatwaterdichte doos komt onder de caravan, tegen de vloer. Natuurlijk voor het wiel tegen opspattend water en beschermd tegen vocht. Het laatste doe ik met behulp van een luchtdichte kunststof doos met deksel. Ik monteer de contactdoos in de doos tegen de onderkant van de vloer. Daarna gaat het deksel erop. De kabeldoorvoer kit ik waterdicht.