donderdag 17 augustus 2023

Anders

-Volgens het CBS gaan we richting een recessie. Maar dan anders : zonder faillissementen en ontslagen. Volgens buitenlandse nieuws wordt het wel anders : een gewone recessie.
-Joe Biden heeft het door branden getroffen Hawaï $12 miljard aan hulp toegezegd. Wel wat weinig vergeleken met de $170 miljard die Oekraïne tot op heden heeft gekregen. Er is nog meer aan Oekraïne beloofd. Joe Biden heeft beloofd even langs te komen. Hopelijk raakt ie niet de weg kwijt.
- De alsmaar aanhoudende en belerende retoriek van Bill Gates met betrekking tot het milieu en het klimaat is huichelarij. De miljardair bezit zelf vier privé vliegtuigen. O ja, en een helikopter.
- Frankrijk heeft van zichzelf niets te bieden, als Niger de export van goud en uranium naar dat land stillegt.
Hetzelfde geldt voor de goudmijnen van Burkina Faso, die Frankrijk via kinderarbeid / slavernij daar het goud weghaalt. Mede dankzij lucratieve contracten met corrupte politici.
Het arme Afrika heeft veel goud in de grond. Het rijke Westen heeft veel goud in kluizen.
- Bijna overal waar de film Sound of Freedom wordt vertoond, treden allerlei storingen of andere problemen op. Ze maken het zien van de film haast onmogelijk. Wat valt er te verbergen? Worden bepaalde rijke lieden bang?
- Een luchtvaartmaatschappij heeft last van vervelende kinderen aan boord. De maatschappij vraagt zich af hoe stewardessen dit gaan oplossen. Nooit geweten dat er zoveel weeskinderen met vliegtuigen reizen. En anders lijkt me het een probleem van de ouders.
- De Spaanse minister Ribera (Milieu), vloog duizenden kilometers naar een congres. Op het vliegveld nam ze een taxi, om vervolgens de laatste 200 meter naar de vergader locatie heel opvallend op een fiets te arriveren.
- Op klaarlichte dag steelt een zwart geschminkt iemand een gloednieuwe fiets uit een showroom. Vraag : wie kent die persoon? Antwoord : het is een wit geschminkte winkelier die zijn spullen gemakkelijk weggeeft.  Want ja, helaas, ook in een showroom moet de boel beveiligd zijn.
- Erg opvallend, dat zowel in Canada als op Hawaï er plots op diverse plaatsen bijna tegelijkertijd zoveel branden ontstaan. Er gaan geruchten rond over laserkanonnen in gevechtsvliegtuigen....
- Iemand vroeg serieus : "Waar kan ik het beste snel Arabisch leren?" Iemandanders antwoordde ook serieus : "In de gevangenis."