maandag 28 augustus 2023

Droog!

Het is telkens weer even spannend, als het eind van een vakantie / verblijf in zicht komt. Want : krijgen we de voortent droog mee? Vooral afgelopen dagen was het nogal regenachtig weer. Verder niet verkeerd hoor, want wij hebben ons prima vermaakt. He is voor ons gewoon een Hollandse zomer.
Toen gisteren de zon scheen, hebben we als eerste alle wanden uit de voortent geritst. Die konden droog in de zakken, die op hun beurt in de dankkoffer verdwenen. Daarna regende het geregeld, zodat we de voortent (meer een luifel) hebben laten zitten.
Vanmorgen scheen de zon. Die heb ik gebruikt om de rest van de voortent wat schoon te maken en te drogen. Het doen ik een soort canvas met pvc, die je droog kunt maken met een doek. Er algen bladeren op, die heb ik als eerste verwijderd. Toen ik het doek droog en schoon had, kwam er weer een bui. Geen nood, want die beschouwde ik als een spoelbeurt voor het dak, dat ik met een grote vloerwisser eerder had schoon en droog geharkt.
Na die bui, zag ik enkel een blauwe lucht. Dus heb ik het tentdoek weer afgenomen. Dat spul is in de zon in een mum van tijd droog. Toen hebben we het van de caravan getrokken en op de houten vloer van de veranda van een van de lege safaritent opgevouwen. Het is dus weer gelukt om alles droog binnen te krijgen. Op weg naar huis begon het te regenen toen we voor de eerste keer Lelystad op de borden zagen staan.....