maandag 28 augustus 2023

Poten ingekort

Vanmorgen liep ik er weer tegenaan. Vorige week en de keren daarvoor ook al, maar toen vergat ik het te noteren. Het zijn de steunen voor onder de caravan. Het is een gedoe om ze gebruiksklaar te maken en weer een gedoe om ze na gebruik weer op te ruimen. Het 'gedoe' wordt veroorzaakt door de onhandige constructie. Ik moet de dikke draadeind van onderen door de kunststof pilon steken en vervolgens de ring, de moer en een zwarte kuststof dop erop draaien. Pas dan kan ik de poot onder de caravan plaatsen en met behulp van de moer stellen.
Na zo'n steun eens goed bekeken te hebben kwam ik tot de conclusie, dat al het gedoe door een lasdruppel op de draadeind wordt veroorzaakt. Die verdikking zorgt er voor, dat de poot / draadeind niet helemaal uit de pilon gedraaid kan worden. Ik heb besloten die 'stop' te verwijderen en in plaats daarvan met rode lak de maximale uitdraai te merken. Ik had geen zin om met die druppels te gaan staan pielen.
De vier draadeinden heb ik dus gewoon wat ingekort door er een stuk van af te slijpen.  Nu kan ik de draadeind met dop, moer en ring erop zonder gedoe in de pilon steken en hem er ook weer zo uithalen. Nog meer tijd over voor een vakantie. 😅