donderdag 10 augustus 2023

Op de koffie

Net toen ik uit de caravan wilde stappen, werd ik gegroet door de buurvrouw. Ze was samen met haar man net met de auto thuisgekomen. Als ik in de caravan sta kan ik net over de hoge schutting heen kijken. Daar zag ik een half hoofd van de buurvouw. Na over en weer een 'goedemorgen' gezegd te hebben, zei ik : "Ik loop even om, dan stel ik me voor." Beide buren reageerden enthousiast. De vrouw zei : "Dan drinken we samen ook even een kop koffie."
En zo belandde ik dus bij de buren aan tafel. Ze zijn beiden gepensioneerd. Niet zolang als ik. Meneer heeft achter het huis een volkstuintje met een kas. Het geheel zag er erg verzorgd uit. Het deed mij denken aan familie in het noorden des lands, die ook zo bezig zijn. De man was merkbaar erg trots op z'n tuin. De vrouw zei lachend : "De tuin is van hem, het huis is van mij." Ik zei maar niets en nam een slok koffie. 
Het werd een gezellige koffiepauze. Hoewel, ik was nog niet eens begonnen met de twee klusjes : een 230 volt en een tv aansluiting maken.
Daar ben ik de rest van de dag mee bezig geweest. Ik moest daarvoor ook onder de caravan zijn. Helaas paste het werkplaatskarretje met mij erop er niet onder. Daar was het net te hoog voor (dat klinkt beter dan te zeggen dat ik te dik ben 😉). Dus moest ik me als een schildpad, maar dan op mijn rug eronder kruipen. Het was dus weer flink wat ochtendgymnastiek voor mij. Tegen het eind van de ochtend had ik de 230 volt kabel in een pvc buis onder de caravan gemonteerd. Als extra bescherming heb ik stukken tuinslang gebruikt om de kabel veilig door gaten in de carrosserie te leiden. Zelfgemaakte kabeldoorvoeren dus.
's Middag heb ik de tv aansluiting afgerond. Daarna ben ik gaan opruimen en ben ik in de loods de handen uit de mouwen gaan steken.