donderdag 17 augustus 2023

Anders -2-

De media worden al langere tijd gebruikt, om mensen te beïnvloeden. Ze noemen dat 'politiek correct'. De politiek doet beweringen, die niet of slechts ten dele waar zijn. De onafhankelijke wetenschap staat daar geregeld lijnrecht tegenover. De politiek wil de kritiek op haar het liefst helemaal verbieden, want er is slechts één waarheid en die komt uit Den Haag.
Ook hier in de polder doen media daaraan mee. Zo bericht men over criminele activiteiten van asielzoekers niet en mocht het toch onverhoopt moeten gebeuren (omdat het nieuws via anderen verspreid wordt), dan wordt de dader / verdachte geen asielzoeker, maar een Drontenaar genoemd. Zo worden wij zwart gemaakt. Terwijl bijna alle landelijke en regionale media schrijven over het feit dat het bedrijf Beneluxvet een boete van miljoenen euro's aan de broek heeft, wordt de naam van het bedrijf hier in de polder verzwegen. Reageren op het bericht is selectief toegestaan.
Madeleine Albright heeft er geen moeite mee, dat 40.000 kinderen omgekomen zijn tijdens de oorlog in Irak. "Het was het allemaal waard", zei ze. Haar vervanger, Victoria Nuland is ook zo'n portret. Zij veroorzaakte in feite de Speciale Operatie in Oekraïne. Ze deed ook zeer minachtende uitspreken over de EU ("Fuck the EU!", fijn, ik heb een medestander). Brussel vond de scheldpartij geen probleem, want de EU gaat nu eenmaal voor de smerige Amerikaanse politiek door het stof. De EU heeft haar economie door Amerika laten vernietigen. Hier wat vuile Amerikaanse was (het was geen sprake van mistake, maar kwade opzet) over de oorlog in Oekraïne :