maandag 7 augustus 2023

Van het oostfront

Het nieuws meldt alleen nog verliezen en/of schade aan Russische kant. Het is verdacht stil in het Westen. Volgens Amerikaans generaals b.d. is het tegenoffensief mislukt. Oekraïne probeert nog wel wat en dat wordt dan wel met veel bombarie gemeld. Tot op heden, zo schatten de voormalige generaals, is aan Oekraïense zijde een haf miljoen manschappen verloren gegaan. De materiele verliezen zijn ook enorm.
Oekraïense vloggers melden dat er openlijk jacht gemaakt wordt op mannen in de leeftijdsgroep van 18 tot 60 jaar. Zelensky is bereid om voor Amerika / NAVO zijn volk op te offeren. Weer een schending van de mensenrechten door Zelensky, maar de EU enz. zwijgt. Ze moeten gaan vechten, zonder geoefend te worden. Vaak komen ze bij de frontlinies aan zonder uitrusting. Wie de jagers veel geld kan bieden, kan nog wegkomen aan deze vorm van 'dienstplicht'.
Rusland valt commandoposten aan van waaruit drones bestuurd worden. Die posten bevinden zich soms ook in publieke panden, zoals ziekenhuizen, bibliotheken en cafés. Maar ook in woningen en op andere locaties die normaal gesproken niet als zodanig gebruikt mogen worden. Berichten als een beschoten kantoor of woning zijn enkel bedoeld  om lezers de bruutheid van de Russen aan te praten. Maar het zijn Oekraïense militairen die hun eigen bevolking als schild gebruiken.
Mocht het uit de hand lopen met die oorlog, dan hoop ik met vele anderen, dat organisaties als de WHO, WEF, NAVO en de VN als eerste van de aardbol verdwijnen. Voor het behoud van de democratie en vrede. Het vertrek van Sjoerd Sjoerdsma uit de politiek is al een zeer goed begin.😂