dinsdag 15 augustus 2023

Afronden en opruimen

Vanmorgen voelde ik me niet zo best. Er lag iets in mijn maag te spartelen, zo voelde het. Gek genoeg kwam ik op het idee om voor mijn ontbijt een zuren haring te eten. 😂Hoe verzint een mens dat? Kortsluiting in de grijze massa? Zo gezond als een vis, kreeg plots een heel andere betekenis.
Na me wat koest te hebben gehouden ben ik op de fiets gesprongen richting onze sleurhut. Ik werd tot die rit getriggerd door een pakketje met daarin een regengootje voor boven de caravandeur.
Daar aangekomen ben ik het gewicht, dat ik op de vloer gelegd had vanwege het schuimen, gaan verwijderen. Na dat gesjouw ben ik weer onder de caravan gekropen, om daar de rommel ook op te ruimen. Ik heb voor het schuimen wat kranten en een grote plastic zak neergelegd. Ik liet het aanvegen nog even achterwege.
Omdat ik toch al op mijn buik lag, besloot ik me namelijk om te draaien. Liggend op mijn rug heb ik de onderkant van de vloer met een verfkrabber driehoek ontdaan van resten purschuim. Daarna heb ik de spuitbus van die aardige buurman gepakt en er zwarte chassiscoating op gespoten. Ik vreesde onder de zwarte spetters te komen zitten, maar dat gebeurde gelukkig niet.
Na dat klusje heb ik onder de caravan alsnog de boel aangeveegd. Daarna kon ik mijn oude lijf weer overeind hijsen.
In de caravan heb ik twee deurmatten op maat gesneden en geknipt. Ze liggen aaneengesloten naast elkaar en tegen de wand. Vanaf de deur onder het keukenblokje door tot aan het bed. Vooral het deel onder het keukenblokje vereiste het nodige snij- en knipwerk. Vanwege de leidingen, de kastpoten en de wielkast. Omdat het af en toe regende, heb ik het regengootje niet aangebracht. Zodra de zon weer scheen was het trouwens weer warm. Het kunststof regengootje is zelfklevend. Maar dat plakspul vertrouw ik niet zo. De buitenkant van de caravan is alles behalve glad. Dus van goed blijven plakken zal geen sprake kunnen zijn. Ik durfde geen aluminium regenprofiel te gebruiken. Ik ben bang dat bij het monteren of verwijderen van de voortent, het regenprofiel het doek kan beschadigen. Ik heb wel een stuk van dat mooie afwerkband (u-profiel) dat ik over de randen kan leggen, maar toch. Ter afsluiting heb ik alles opgeruimd en mijn gereedschap in de fietstas gedaan. Toen ik op weg was naar huis, begon het te regenen. Ach, een warme douche is ook niet verkeerd.