woensdag 9 augustus 2023

Gezondheid in de wacht

Toen ik onlangs als chauffeur en voor de mentale ondersteuning in het ziekenhuis was, raakte ik in gesprek met een patiënt. Hij beklaagde zich over de hedendaagse gezondheidszorg. Hij had het over de zeer beperkte tijd die hij bij zijn huisarts kreeg. Onderwerpen  die hij niet van te voren aangekaart had, mochten niet besproken worden. Daarvoor moest hij een nieuwe afspraak maken. De hem gegunde tijd was beperkt : 10 minuten. Meneer beklaagde zich ook over de hoge kosten. Hij is vele keren erg ontevreden en niet gerustgesteld weer naar huis gegaan. Soms slaat hij bezoeken maar over.
Later bedacht ik me, dat ik juist om die redenen liever niet naar de dokter ga. Ik wil wel iemand die de tijd voor me neemt. Zo niet, dan liever niet, want dan heb ik er een mentaal probleem bij. Wat de kosten betreft vind ik het schandalig dat men tegenwoordig rijk moet zijn om gezond te kunnen worden / blijven. Het is allemaal een gevolg van de mensonvriendelijke politiek van Mark Rutte en zijn vriendjes, waaronder dus ook christelijke politieke partijen. De laatste kennen blijkbaar de uitspraken over naastenliefde en het verhaal over de barmhartige Samaritaan niet. Ze maken blijkbaar graag slachtoffers. Zowel in eigen land als elders, zoals in Oekraïne, Syrië enz. En dan maar klagen over het zetelverlies.
Aan de andere kant is er de farmaceutische industrie die torenhoge bedragen vraagt voor medicijnen die mensenlevens kunnen redden. De honden maken miljarden winst!